Načítám

Podívejte se, jak to Vašim dětem jde

Montarnaud - s Erasmem + opět ve Francii

Montarnaud - s Erasmem + opět ve Francii

21.10.2024

Naši žáci opět s Erasmem v zahraničí – tentokrát ve Francii
 
V sobotu (19.10.) se naši žáci vrátili z Francie, kde absolvovali týdenní pobyt v hostitelských rodinách a stali se na několik dnů žáky francouzské školy v městečku Montarnaud. Spolu s partnery z Francie, Německa, Nizozemí a Itálie, vytvořili mezinárodní třídu, ve které pracovali na skupinových projektech. Celý týden se nesl ve znamení témat „Vesmír“ a „Sluneční soustava“.
Ale nebyli jsme jenom ve škole. Navštívili jsme slavné Cité de l'espace v Toulouse s modely kosmických lodí, stanic a kosmických modulů v reálných rozměrech, historické městečko Saint-Guilhem-le-Désert zapsané mezi světové památky UNESCO ležící na poutnické cestě do Santiago de Compostella. V uličkách města Montpellier jsme hledali historické artefakty, někdo se seznamoval s místními malíři a někdo jenom tak bloudil malými úzkými uličkami a vdechoval příjemnou atmosféru přímořské Francie.
Celý pobyt završil poslední večer, kdy všichni obdrželi certifikát o aktivním zapojení se do programu Erasmus+ a kdy se v podobě diskotékového tanečního maratonu zpečetila nová přeshraniční přátelství.